Pizza bageplade i stål

Bagestål med mål på  40×35 cm


Formålet med et bagestål er at få en sprød skorpe på pizza, boller og brød. Pointen er, at bage stålet holder på varmen, selvom ovnen åbnes kortvarigt. Derved bages dejen hårdt, hvilket giver en sprød skorpe. Stålet er særdeles velegnet til tynde pizzaer. Med lidt erfaring kan resultatet blive meget tæt på en pizza bagt i en stenovn, dog uden den karakteristiske sejhed i skorpen som en bage sten giver.

PIZZA BAGEPLADE- giver 100% bedre pizza opleverser. 

Pizzabagestål i 5mm
Pizza får kun sprødbund med hjælp fra et godt bagestål

Bagestål eller bagesten?


Brød, som skal bage i længere tid, eller tykke pizzaer som deep pan pizza, kan blive brændt i bunden af bagestålet, så her anbefaler vi at bruge en bagesten i stedet. Se Kunst og Køkkentøjs guide: Bagesten og bagestål – hvad er forskellen?

Ståltykkelse 5 mm


Tykkelsen af stålet er vigtig. Hvis stålet er for tyndt, kan det ikke opmagasinere nok varme til at riste dejen ordentligt af. Omvendt så er det jo også praktisk at man rent faktisk kan løfte stålet. Vi har valgt en godstykkelse på 5 mm som et passende kompromis. Det er rigeligt til almindelige pizzaer, men hvis man f.eks. vil bage brød, anbefaler vi en bagesten i stedet.

Før brug
Inden du bruger bage stålet første gang, skal det vaskes af med varmt vand.

Anvendelse af pizzabageplade


Placér bage stålet midt i en kold ovn, gerne på en bagerist, og tænd for ovnen på den ønskede temperatur. Stålet tåler over 400 °C så hold dig ikke tilbage. Lad bage stålet varme op i mindst 30 minutter så det er godt varmt inden du bager. Undgå at hælde vand på det varme bage stål. Efter bagning skal bage stålet køle af i ovnen og derefter børstes eller tørres af.

Varmebehandlet med rapsolie

Pizza bageplade eller bagestålet kan holde 100-200 år, hvis bare du passe på det. 
Hvert bage stål gennemgår en varmebehandling med rapsolie. Formålet med dette er, at stålet mættes med olie, og derved slipper bedre i brug og ikke ruster så nemt. Da processen er håndholdt, får materialet i hvert bagestål sit eget unikke udtryk.
Ønsker du dig at prøve bagestål til din ovn, så hold dig ikke tilbage.

Det er ikke alt her på siden der handler om mad, vi ser på andre ting og derfor kan du læse om andre ting på siden. Spring gerne rundt og besøg vores links på siden, tak.

Pizza i haven eller på terrassen

Hvis du går all in på pizza, så byg en ovn i haven eller på terrassen.

Her vil du også med stor glæde kunne bruge din pizza bageplade

Hegn til haven eller terrassen kan du også læse om her på side.

Smedearbejde

Smedearbejde er mange ting, men hos Global montage tilbydes der også laserskæring.